Säg hej till Nadezda!

Säg hej till Nadezda!

I början av januari fick vi en ny praktikant, Nadezda Karlsson, som går på HDK - Högskolan för design & konsthantverk i Göteborg. Nadezda ska vara hos oss några månader för att få inblick i hur en kommunikationsbyrå jobbar.

– Eftersom jag är född & uppvuxen i Norrköping kände jag till Anfang sedan tidigare, berättar Nadezda. När det var dags att söka praktik var det ingen tvekan om vart jag skulle ringa först, de känns seriösa & trygga i sitt arbete, inga krusiduller. Vilket passade mig perfekt.

Först & främst ville Nadezda få en inblick i hur det fungerar på en kommunikationsbyrå. Hon har pluggat sedan hon började grundskolan och nu var det på tiden med en paus & lite jobberfarenhet. Hennes arbetsuppgifter här på Anfang har bestått av olika moment som rör grafisk design & kommunikation, t ex att skapa illustrationer till web och trycksaker, 3D-modellering för print & animation, följa med på kundmöten och ha givande diskussioner med alla kollegor.

– Efter bara tre veckor kan jag lugnt säga att denna praktik gett mig en bra grund, tycker hon. Anfang’arna känns som en skön klick och de har gjort mig till en i gänget. Förhoppningsvis hinner jag lära mig ännu mer under de veckor som är kvar.

Nadezda går andra året på sin kandidatutbildning i Design på HDK - Högskolan för design & konsthantverk i Göteborg. Utbildningen är en öppen design-linje där man arbetar tvärdisciplinärt med alla ämnen som innefattar designområdet.

– Det kanske låter luddigt, men i princip kan en välja själv från kurs till kurs om en vill arbeta med 3-dimensionell formgivning, exempelvis möbeldesign, eller 2-dimensionell som grafisk design, förklarar hon.