Hej Alexandra

Hej Alexandra

Nu huserar en praktikant i Anfangs lokaler igen. En praktikant som dricker badkarsstora koppar te samtidigt som hon vrider och vänder på texter för glatta livet. Men vem är då denna praktikant?

Jag heter Alexandra och läser just nu sista året på kandidatutbildningen Informationsdesign med inriktning Textdesign. Vanligtvis smyger jag runt på Mälardalens Högskola i Eskilstuna, men nu är det alltså dags att provköra mina vingar tillsammans med gänget på Anfang i fem veckor.

Läslighet, läsbarhet och läsvärde med en stor portion målgruppsanpassning – det är bland det roligaste jag vet. Det är nästan lite som detektivarbete. Ett mysterium som ska lösas. ”Vem ska läsa texten?”, ”Vad vill personen läsa?”, ”Vilka ord ska jag välja?” och ”Vilket typsnitt passar bäst i den här kontexten?”. Att dessutom ta fram en passande layout, relevanta bilder och tydlig typografi gör det om möjligt ännu mer spännande!

Jag har bara varit hos Anfang i en vecka, men jag har redan lärt mig massor. Hur det faktiskt fungerar på en kommunikationsbyrå med kundmöten, korrekturer och deadlines. I verkligheten. Den familjära och mysiga stämning som råder på Anfang gör dessutom att alla lärdomar kantas av en otroligt härlig känsla. En känsla som gör att jag inte hade kunnat vara nöjdare med mitt val att göra min praktik just här. Jag ser med spänning fram mot vad de kommande veckorna har att erbjuda!